Utveckla dina digitala produkter

Det är inte bara produkterna som står på butikshyllorna som behöver utvecklas för att hålla sig ajour och för att tilltala dina kunder. Det är minst lika viktigt att dina digitala produkter, de som inte har en fysisk form, får sig en uppdatering med jämna mellanrum.

Digitala produkter är alla typer av produkter som inte kommer i en fast form. Några bra exempel är digital design, webbdesign eller logotyper. Även musikfiler och mönster i PDF-format kan vara en digital produkt som du använder dig av i ditt företag. Oavsett vad det är för typ av digital produkt du förmedlar kan du anlita Prototyp.se för att få hjälp med en långsiktig lösning som passar din verksamhet. Prototyp.se är ett företag som är specialiserar sig på digitala produkter inom bland annat apputveckling och proof of concept.

Fördelar med digitala produkter

Digitala produkter är utmärkta att använda sig av när du vill sälja en vara (eller tjänst för den delen) som inte kräver en fysisk produkt eller en fysisk närvaro. Du kan använda dig enbart av digitala produkter eller så kan du kombinera digital närvaro med fysisk. Allt beror på vilken bransch du befinner dig i och vad målet med din verksamhet är.

Den kanske främsta fördelen med att satsa på just digitala produkter är att du inte behöver något lager för förvaring av produkterna. Du slipper således betala hyra för din lagerlokal, samtidigt som du aldrig behöver oroa dig för att lagret ska ta slut. Det här är en fördel som vi även kan se när det kommer till frakt och leverans av din vara. En digital produkt kräver inga fraktkostnader och du behöver inte heller ingå något avtal med en leverantör. Så fort en av dina kunder har gjort en beställning skickar du helt enkelt ut den digitala produkten direkt. Det blir vinst för både dig och dina köpare.