Starta ett delgivningsföretag

När du ska starta ett företag finns det många olika branscher att välja mellan. De allra vanligaste verksamheterna att öppna är bland annat butiker och restauranger. För dig som har kunskap och utbildning kan ett delgivningsföretag vara ett alternativ att testa. Att arbeta med delgivning innebär att du hjälper myndigheter att leverera viktig information.

Det finns många myndigheter i Sverige som anlitar delgivningsföretag för olika ändamål. Med professionell delgivning behöver myndigheterna aldrig oroa sig. Ett företag som erbjuder högklassig delgivning idag är Intrum med många års erfarenhet inom branschen. Hit kan du vända dig om du är företagare eller myndighet som vill ha hjälp med processen, men du kan också besöka företaget för att få inspiration till din egen firma.

Vad är syftet med delgivning?

Målet med att anlita delgivningsföretag är att se till att viktig information når mottagaren. Att skicka viktig information via post kan lätt ursäktas med att postgången inte fungerade och att informationen aldrig nådde mottagaren i tid. När du arbetar inom branschen är det således din uppgift att leverera informationen som myndigheten har ställt ut. Idag kan ditt delgivningsföretag användas för att garantera att mottagaren har fått informationen i handen, men det finns också förenklad delgivning som inte kräver något mottagarbevis.