Förbered dig för ett säljmöte

En säljpresentation eller ett möte är en stor sak för en företagare. Det är här du har möjlighet att visa upp ditt företags produkter och se till att de säljs. Det gör dem till de absolut viktigaste mötena du har och att det blir extremt viktigt att förbereda dig inför ett sådant.

Utseendet har betydelse

Vi människor styrs i stor utsträckning av fördomar. Det brukar sägas att du har sju sekunder på dig att göra ett första intryck, det behöver du anpassa dig efter. Se till att gå till frisören innan ett viktigt möte och att ta på dig rena, hela och snygga kläder.

Kvinnor har generellt sett fler möjligheter att jobba med sitt utseende än män. Du kan till exempel köpa fransförlängning produkter för att se snyggare ut. Det kan låta ytligt, men dina ögonfransars utseende kan faktiskt påverka hur du säljer. Det är en liten investering med potentiellt stor avkastning. Sen kan du givetvis också använda dina fransförlängningsprodukter även annars. Både på fest och till vardags.

Läs på ordentligt

Vad är det för företag du ska träffa och hur kan du hjälpa dem? Genom att förstå deras produkter och tjänster gör du ett bättre intryck och kan också bli mer träffsäker i din säljpitch. Se till att ha benkoll på deras hemsida och fundera på vad deras olika pain points och utmaningar är. På så sätt kan du direkt visa på hur du och det du har att sälja kan hjälpa dem att bli bättre och mer lönsamma.