Driva hundföretag

Det är mångas dröm: få vakna upp på morgonen och få umgås med hundar hela dagen. Idag finns det flera olika slags hundföretag som du kan satsa på.

Hunddagis

Efterfrågan på hunddagis är stor. Det är många singlar och par som jobbar heltid och som samtidigt vill ha hund. Lösning är då att lämna hunden på ett hunddagis. Det är fördel om du bor i ett hus eller hyr en passande lokal. Du bör även ha gått ett par hundkurser och ha stor erfarenhet av olika slags hundar. Du kan läsa mer om hunddagis och att arbeta med hundar i hundtidningen Härliga Hund, som också är en bra ställe att marknadsföra ditt hunddagis på.

Hundpensionat

Att driva hundpensionat är ungefär som att erbjuda all inclusive hotell till hundar. När hundägare ska resa bort lämnar de den fyrbenta vännen på hundpensionat. Störst är efterfrågan vid lov, som jul, sportlovet och påsk, men du kommer att kunna få kunder även under lågsäsong. Skillnaden mellan hunddagis och hundpensionat är att du hela tiden får nya hundar att ta hand om när du driver hundpensionat. Förutom att du också är ansvarig för dem dygnet runt. En fördel med hundpensionat är att du kan bo ute på landet, då hundägarna bara åker till dig innan och efter resan.