Driva företag inom turism

Turistbranschen växer i Sverige. Både svenskar och utländska turister har upptäckt vårt vackra land. Det finns många slags företag att driva inom turism och resor.

Turism- och resebranschen

För att arbeta med turism bör du vara serviceminded, innovativ och gilla att träffa nya människor. Du bör också tycka om platsen som du ska driva ditt företag på. Då kommer du att kunna ge kunderna en roligare och mer personlig upplevelse. Det passar också dig som älskar resa och att läsa resemagasinet Vagabond, men som vill bo i Sverige.

Guide och Airbnb

Det finns många slags företag som du omgående kan starta, beroende på hur du bor och vad du har för kunskaper. Du kan arbeta som guide. Det är svårt att leva på inkomsten som guide, men det kan bli en rolig extrainkomst. Har du en sommarstuga eller bostad att hyra ut? Med en bostad i rätt område kan du tjäna mycket. Bor du ute på landet kan du köpa ett par friggebodar att hyra ut.

Driva hotell och restaurang

Att driva hotell eller restaurang kräver mycket mer. Du måste planera långsiktigt och uppfylla många regler och krav. Samtidigt är just ett bra boende och god mat något som nästan alla turister är villiga att betala extra för.